Wednesday, 18 May 2011

Karok Bersama Dia :)

video


ok ny video my dear ketika die sdg MENYUMBANG kan sebuag lagu .
sgt  sgt kelaka , t lau sesape tengok . tengok laa bile die ketawe nnty . sweet sgt .
iloveyoudamnmuchabby <3



pic ny pon aq suke gile .. aq eppy sgt sgt time ny .
tenz b cz wt ayg eppy bile b ade at cc ayg :)



aq ngh click click+aq juga click click pic abby . hehe
tengok laa yg atas t0o , betapa khusyuk nya die mnyanyi






pic ny aq paling suke . sgt manis senyuman kami berdua kan ..
yg paling wt aq sygkan die is gigi nya . sayang w0o ..
:)

ok kowg kowg just tengok jerkk picture picture d ats ny yerk .. sweet kan kami berdua .. syg die sesangat .. hehehe..

p/s ; abby , ayg suke sgt sgt time kite g karoke . sweet sgt , ayg dpt tgok gelagat abby . comeyyh. bile abby ketawe ia akn wt ayg mule hendak ketawe .. abby siyez laa cmne pon ayg ttp nk ketawe bile ayg tgok muke abby . ketawe windu ngn abby . ssh ayg nk lupekan sume kenangan kite time kite sesame b . jgn mudah lupa ayg yerk ., sentiasa laa ade ayg lam hati abby , ayg syg abby , bkn ayg jerk p family ayg jgk syg kan abby . 


iloveyou+imissyou+ineedyou+itrustyoudamnmuch dear MUHAMMAD YUSUF

Dolan-dolan Bersama Si Dia.

mcm DAH LAME bebeno aq tak update blog aq ny . ASE mcm bersawang sudah ini blog kan. padahal tak besawang mne pon jahh oii ..

ok laa , act aq ngh bosan+sdg menahan sakit pew0t yg teramat sgt kowg taw . aq tta0 nk update ttg ape lam blog ny , ni laa aq, owg ade blog , aq pon sebok bebeno nk ade blog , bila dah ade blog HARAM tta0 nk wt ape lan bl0g ny . huh ! p tape , sekurang2nya aq belaja cmne nk men blog blog ny kan . huhu . ok laa , aq nk cite sal smlm , AQ KUA JENJALAN DENGAN MUHAMMAD YUSUF !!!
hahaha . pdhal itu perkara biasa jerk bg kiteowg, saje nk hebohkan. haha . semalam aq jenjalan ngn HUSBAND aq .. g klang .. act tade wtpe pon art klang t0o saje jerk g sane .. ade scret nape kiteowg g klang .  abby aq dtg umah tepat jam 8.30 yg aq lak bawu abes mngemas umah . bising gak laa abby aq wlwpon die tak tunjuk cz die dah pesan siap b4 die sampai p aq lak yg tak siap siap ag gare mngemas umah punya pasal . aq pon cepat cepat laa mngemas n bersiap .. kiteowg gerak k0l 9 k0wt, huhu . nek moto . sakit pinggang aq p tape aq suke cz windu gile an moto die . yelaa , b4 ny abg die yg pkai n kiteowg kua nek kete jerk . huhu . s0o dah dpt nek moto hilang laa sikit windu aq kat moto die t0o .. hehe .. ok ok sambung cerite , kiteowg ade keje art klang , keje ape takleyh agtao laa.. pastu lam kol 12 lebeh cmt0o k0wt kite0wg gerak balek kuala selangor . abby ajk men bowling.. huhu ..

cite lak sal bowling kan . upenye aq ny dah ketinggalan kowt wlwpon dah lame dok teperok lam umah , malu jerk aq art abby aq , yelaa , die leyh tawu ade bowling bagai , yg aq ny lak tawu ade wayang jerkk .. tunduk muke malu laa jwb nya .. kat kuala selangor sudah ada wayang, bowling, karoke, snooker n uptown kuala.. yg upt0wn kuala t0o yg tak leyh tahan dowh .. hahaha .. maju sudah KUALA SELANGOR . tak payah sebok sebok nk g KL lagi cz sume hiburan sudah ade kat KUALA SELANGOR . p just hiburan jelaa , t0k shooping shooping ny aq belom nmpak ag ade yg maju at kuala selangor ny . huhu .. best sesangat dpt kua an die , mcm mcm ragam aq ngn die , ade mo0d eppy, ade mood majok, ade mo0d diam, n bermcm mcm m0od laa yg ade .. p aq laa yg kuat maj0k pai abby tak tau nk layan aq cmne ag .. erm bese laa aq kan kuat merengek , KATENYE  LAA .. 

kiteowg men bowling pastu g karoke .. men bowling an abby , aq mmg klh , b4 men aq akn ckp . " haha , lau b men an ayg gerenty klh nye cz ayg dh pandai men n bola tak pnh masuk longkang lagi " . kata aq laa ... abby aq senyum n ate elleyh yelaa t0o . hehe . last last men aq gak klh cz abby aq lau bab bowling mmg die laa juara . bkn juara cm yg men bowling betol betol t0o yerk . p kira die mmg pandai gak laa men bowling , owes dpt strike. aq lak .. bola nye jatoh cikit cikit , paling terok bola masuk longkang . haha . sian aq .. abes men bowling aq n abby g karoke , myb abby 1st timr k0wt mas0k kar0ke cz die ate s0we die sdp sgt t0o tak nak berkaroke . haha . bab t0o die klh an aq . hehe ., act leyh tahan laa s0we die berbanding s0we aq .. hehe .. best , eppy sgt dpt tengok gelagat die .. ase mcm tak nak lepas kan die balek pon ade . aq tenang sesangat bile aq dlm dakapan die . nyaman sgt bile die ci0m dahi aq n nasihat aq . p aq tak ikot sgt cz aq degil . hehe .. ase mcm nk lelame ade d samping die . p tape , aq bhagia die ade t0k aq , n aq bahagia cz die sentiasa berusehe t0k wt hubungn kite0wg owes eppy n kkl . 


p/s ; dear, tenz 4 everything syg , tenz cz tak jemu jemu layan karenah ayg, n tenz cz owes wt ayg eppy , ayg syg abby sgt sgt , ayg h0pe kite kkl pai bile bile . sumpah ayg tak sgg0p kehilangan abby , ayg h0pe abby ta tensi0n tensi0n ag . ayg syg kan abby . 

Friday, 6 May 2011

malam PERTAMA di ALAM KUBUR !

kawan kawan . haha . aq muncul balek t0k wt entry yg bertajuk tRagedi ALAM kubur !! dgar tajuk mesti kowg takut an cz itu yg akan kite tempuhi bile kite mati kelak . act aq sendiri tta0 bile aq mnt mmbace bab bab ny, pdhal aq la manusia pling pmlas nk cri ilmu ttg agame nyh . sumpah n jujur  aq ckp at kowg , aq bkn owg yg nk n hingin tawu sal sal dunia kekal kite n ttg alam alam kubur ny. p sejak aq dpt dorongn dri muhammad yusuf , kaka siti subadi n family aq sendiri . aq tegerak hati t0k mmbace n share ttg ape yg aq bce ny t0k k0wg . tenkiu t0k syg syg aq yg tak jemu jemu nasihat n ubh aq smpai aq mule mnt t0k  tahu ttg dunia kekal kite (act bl0m 100% berubah ag, ngh cube pelan pelan).

ok laa . now aq mule share ape yg aq bce keyh . Allah swt berfirman,
" setiap jiwa pasti akan merasakan kematian. dan kami timpahkan fitnah bagimu berupa keburukan dan kebaikan. kepada Kami-lah kalian di kembalikan." (al-anbiya' ; 35)

demi allah, kalian akan mati. itu adalah kepastian yg x ada keraguan lagi di dalam nya. kematian adlah khabar yg amat amat kita perlu percaya yg tidak dinodai syak wasangka sedikitpun ttg nya. myb pembahasan ini bkn prkara yg baru t0k kowg sume. ini adalah risalah rabbaniyah yg akn mnyandarkanmu ttg hakikat dunia yg fana. aq tak nk menakutnkaut kan k0wg sume tp ini adalah realiti hidup yg masuk akal, meskipun byk org berpaling darinya. aq belum pnh mliht ssuatu yg lbih psti dr kmatian. semua yg mnjadi angan-angan akn musnah. Demi allah, kowg semua umat umat yg ade lam bumi ini akan mati . is pasti dtg dan x ada tmpat lari daarinya. ia pasti dtg, x ada yg boleh mencegah nya, ia dtg ngn secare tibe tibe. ia tak pnh mngetuk pintu umah kamu, xpernah mnx izin kpd kowg semua terlebih dhlu. ia sentiasa dkt ngn setiap owg. adalah jnji yg diberikan pd kamu dan setiap orang. semua manusia akn merasakan lengkingan maot yg akn mmbuat warna jari kowg semua pucat dgn tibe tibe.

wahai pemilik kematian, mengapakah kau turukan jiwamu mencari kesenangan yg fana ? maut akn merobek baju dan memisahkan kamuu dari kesenagan yg kamu perolehi itu. mengapa kau hancurkan badanmu utk meraih ksenangan yg sedikit? Allah berfirman :
" katakanlah, ' lari itu sekali kali tidaklah berguna bagimu, jika kamu melarikan diri dari kematian / pembunuhan, dan jika (kamu terhindar dr kematian) kamu tidak juga akan mngecap kesenangn kecuali SEBENTAR shaja'." (al-ahzab ; 16)

adakah kamu mmepunyai ubat pena-ngkal maut? adakah k0wg semua memiliki tmpat berlari darinya? atau dia akn berpaling menghindarimu? adakah kowg tidak tahu, bhawa kematian tidak mngenal kecil / dewesa, yg kaya / miskin, yg kuat / yg lemah. ia juga tidak  tahu yg mana yg mulia mahupun yg hina. berapa byk org yg mulia dihinakan oleh kematian. di atas kpalanya ada bendera yg di sembunyikan.
Allah berfirman :
" dan belanjakanlah sebagian dr apa yg telah Kami berikan kpdmu sbelum dtg nya kematian kpd sesiapa salah seorang drpd kamu; lalu ia berkata, ' Ya Tuhanku, mngapa Engkau tidak menangguh kan (kematian) ku sampai waktu yg dekat, yg mnyebabkan aku dpt bersedekah dan aku termasuk dr golongan orang orang yg soleh ?
Dan Allah sekali kali tidak akn menangguhkan (kematian) seseorang apabial dtg waktu kematian nya. dan allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan." (al-munafiqun ; 10-11)

Engkau tidak kekal hidup di dunia ini / adakah engkau yakin bahawa diri k0wg semua akn kkal hidup di dalamnya ? adakah engkau tahu, tiap hari ada orang mati diusung, entah kerabat / teman kowg sendiri. kenapa mereka yg telah mati tidak pernah kembali lagi ?

sungguh menakjubkan seorang yg menggangap bumi tmpt tinggalnya, dan berusaha meraih puncaknya. cukuplah seseorang diingatkan dgn dekatnya kematian. yang akan mnjadikan tanak sbagai teman pendampingnya.

wahai pemilik kematian, Allah swt tlh mntakdirkan kematian dgn ketetapan yg tidak akn pernah berubah. Lalu adakah kamu dpt mencegahnya ? kita mgkin mencuba minum ubat utk mnyembuhkan sesuatu pnyakit. namun apakah ubt yg mnyembuhkan kematian? doktor akn dtg merawat kita kalau kita sakit namun adakah doktor dpt mnundakan dtgnya keputusan akn kematian kita ?? nafas kita terbatas, seluruh gerakan kita menuju titik fana. klu keputusan Allah adlah pkra yg ttap. bgaimana mungkin seseorang dpt berlari dan menghinda darinya ? sesiapa pun yg mencuba utk mncegah kematian dan menolak takdir, nescaya ushanya akn sia sia.

Allah swt berfirman :
"(demikianlah keadaan org org kafir itu), hingga apabila dtg kematian kpd seseorang dri mereka dia berkata ' Ya Tuhanku kembalikan lah aku ke (dunia), agar aku berbuat amal yg soleh yg tlh aku tinggalkn. sekali kali tidak. sesungguhnya itu adalh prkataan yg diucapkn sahaja. dan di hdapan mereka ada dinding sampai hari mereka di bangkitkn'." (al-mukminin : 99-100

wahai pemilik kematian, inilah dunia. seluruh kenikmatannya akn terampas, seluruh angan angannya hanyalah bualan dan semua harta yg ada di dalamnya akn diwarisi. semuanya terampas. semua yg hilang akn kembali . tetapiyg hilang kerana mati takkan pernah sesekali akn kembali lagi. mengapa kita tak sedarkan diri, menganggap seolah olah kematian boleh dialihkan ke orang lain yg mnjadi tameng kita?


mari kita amati hal ghaib yg menakutkan ini. mari ubati kerasnya hati kita. beriman lah kpd hati kiamat. sebelum kedatangannya. berpayah payah lah sebelum terlambat. Rasulullah saw tlh memperingatkan kita, Dari Abu Hurairah, ia berkata, Rasulullah saw bersabda : 
" banyaklah mengingati perosak kenikmatan , iaitu kematian"


oklaa kengkawan . selesai sudah tajuk besar aq hari ini . nnty aq smbung pada tajuk yg kedua pulak yerk . rajen rajen laa masuk blog n bace entry aq ny supaya kita dpt juga menimba ilmu t0k persediaan kita bila kita sudah tiada di muka bumi Allah swt ny . trimas pada mereka yg sudi bace entry aq ny sampai abes. harap harap dapt laa kamu menimba ilmu sedikit dripada terus mmbuang mase tak tentu hala . sekurg2nya lau kita mmbace + ttg dunia kkal kita lak an , insyaalah kita dpt pahala dan ilmu dri ape yg kita bace . kan ?? jngn muram muram keyh . sentiasa eppy selalu yerk :)
i Love u sayang sayang KU !! :)

Alam Kubur!

Assalamualaikum KAWAN KAWAN sume :)
ok laa . act aq ngh b0san yg teramat sgt . leyh d katakan tahap gaban laa bosan nye an . hehe . ok semalam aq ade wt entry sal ( tentang sepuluh ) kan ?? ok . dunia dunia juga . yg t0o aq akn smbong pelan pelan . now aq nk st0ry sal tajuk aq hari yg myb amt b0san t0k 0wg 0wg yg bkn kaki bl0g. apatah lagi nk mmbace bl0g kan. haha. k aq nk st0ry sal tajuk aq awini ngn byk tjuk kecil n kisah kisah yg ade lam tajuk tesebut .

1st tajuk aq : Malam Pertama di Alam KUBUR !! 
(seram an tajuk nye. aq akn share story ny jpg an kowg)

2nd tajuk lak : Tragedi alam KUBUR !!
k , tajuk yg n0.2 ny ade byk tajuk kecil . st0ry yg aq nk share dari tajuk kecil aq ny ialah :

* Terapi keras nya Hati
* Ziarahi KUBUR !
*  BErbincang dgn kubur
* takut AZAB kubur
* Dasyatnya kubur !
* Agar selamat dari Azab KUBUR !
* Tanya jawab seputar AZAB kubur !
* Apakah nafs (jiwa) sama dgn ruh / keduanya berbeza ?
* Apakah ruh akan mati ?
* Apakah azab kubur bersifat tetap / sementara ?
* Sebelum dtg nya kiamat, dimanakah ruh berada ?
* Apakah mayat tahu kalau ia diziarahi org yg masih hidup dan mngerti salam yg di ucpkan kpdnya ?
* Apakah pertanyaan di kubur hanya khusus bg umat islam / tidak ?
* Siapakah yg terbebas dri pertanyaan kubur ?
* Seruan sebelum Ajal Datang .

ok kengkawan t0o sume tajuk yg akan aq share an kowg sume t0k kita tahu dan hayati tajuk tajuk yg akan aq st0ry at kowg . harap harap sesiapa yg mmbace entry aq ny , tak akan jemu t0k mmbace n k0rek ag ape yg aq share t0k k0wg sume . aq buat entry ny bkn t0k aq jerk p utk k0wg2 jga . 

Salam SAYANG dari AZmiRa ! :)

Thursday, 5 May 2011

^Sepuluh perkara^ Day one: 10 Things about you


ny RAGAM  cik NUR AZMIRA mase techik2 techik dulu

NAME saya : ok pcaye / tak , dulu ibu nk letak an name aq yg pelik pelik . act pnjang aow name aq dulu . p t0o b4 nk mndftar t0k dpt kn surt branak laa . haha . last last an doktor yg smbut aq t0o yg bg name t0k aq . d0kt t0o combain kan name ayh aq yg mule nye AZ jgk then aq pon dpt laa AZ t0o . pstu d combain kan lak nme ibu yg mule pd huruf M dpt lak AZM then yg lain ibu ayh aq yg cri sndiri , dpt laa name NUR AZMIRA AZHAR . btape pening tok mncri name bby yg sesuai kan . haha . n sampai skg aq still trtnye tnye aape laa nme aq yg pnjg t0o cz dri dulu sampai skg ibu tak penah nk share at aq . sobbsob . Sedeyh t0ol.

AGE saya : agk adk kowg bape ?? teka teka laa . huhu . pada tarikh 300411 sudah masok sembilan belas ta0n enam hari . hahaaha . tua kah ?? mudah kah ?? huhu . act tade sape yg clebrate beday aq tmasuk parents aq sndiri n suami aq juga . huhu . sedeyh sungguh ! p dowg tak lupe wish beday aq . n tenz t0o u all yg wish my beday samada lam fb n lam fon aq . huhu .

ADEK ADEK : kowg sume rase an aq ny ade adeq berade tak ?? haha . ok story sal adeq adeq an , act ade n lau ikotkan aq adeq sowg adeq ppoan yg bernama Nur Aishah Binti Azhar yg lau diikotkan sudah pon berusia 13/14 taon cmtu laa . p syg sgt sgt . aq tak dpt n tak pernah hidup an adeq aq sendiri cz telah meninggal akibat kelemasan n songsang ketika hendak melahirkan adeq aq . time t0o aq still kechik ag . aq salah kan dokt yg tak bertanggungjawab t0o , ng0k ! dah tau ibu aq ngh tahan sakit leyh lak dokt t0o bwk ibu aq bersiar-siar cz tade bilek besalin. lau aq jd dokt aq lebih utamakan kselamtan ibu n bby t0o dari dok pike kan sal bilek bersalin t0o !! lau tak aq dah ade kawan tok tuka bju sesame , kua jenjalan sesame, gaduh sesame :'( .. p aq tawu ape yg jd pasti ade hikmah nya . ALLAH lebih syg kan adeq aq . erm now aq laa ank sulong , ank tgh, n ank last pada owg tua aq . sng cite nye aq ANAK TUNGGAL tok ibu ayah aq . :)

DALAM HATI ADE DIE : DLM HATI AQ ADE SAPE ???? semestinye laa ALLAH swt, IBU AYH, dan juga C dia !!! hehe . sape laa die t0o kan . k0wg tawu dah kan . hehe . aq syg mereka mereka yg ade lam hati aq sampai laa skg ny :) luv u syg's :))

JARANG DPT GURL FRENZ : tta0 laa sal ape . myb mmg perangai dri kecik kowt . mmg payah gile dpt GURL FRENZ ny . lau ade pon 2 3 kerat je . tah laa . aq lebih minat berkawan an b0y frenz . dowg laa wt aq ketawe , nanges n swaktu dgn nye laa . huhu . aq lebih mnt berkawan an BOY BOY dri GURL GURL ny . bg aq gurl ny ssh gile nk mmhami wlwpon same jantina . huh ! n gurl ny pling kuat mengutuk n mnjadi talan due muka . haa . tht y aq tak bapa suke kawan an gurl .. ade je point nk cri salah n jaja aib owg sane sni . aish !!!

TABIAT b4 TIDOW : aq suke gile un9 sampai 3 4 pagi . aq bkk ape lam tenet ny p0n tta0 . aishh . un9 fb , bkn ade ape p0n . s0o aq g0bek g0bek je ape yg ade lan tenet ny . haha . n aq suka gayut b4 tidow n layan lagu jiwang smbel nk melelapkan mate . haha . 

MAKAN : MKN ?? sume aq bedal. p aq pling suke mkn masakan ibu laa terutamanya . cz hanye ibu saja tawu cmne selere aq . lau ibu aq masak telor masak lemak cili api, udang/sotong masak merah , syur cmpor . perrghh !!! aq laa owg ptame yg dduk at meja mkn t0o . betape kepengen nye nk makan masakan ibu yg mmg sdp t0o an . !! huh ! mmg ibu saja laa yg tawu selere aq . huhu n + aq suke gile mkn kepak n bontot ayam madu !!! YA ALLAH !! nikmat nye kowg akn tawu laa lau kowg dah mkn . giler sedap waa ckp lu !!! hahaha 

PE'EL SAYA : periang an sape saja yg memahami pe'el aq . kuat gile nanges tanpe sbb. tgok iklan pon leyh nanges beb !!! iklan sdeyh , nanges laa kan . haha . aq ade sume . GANAS, JAHAT, BAIK, SOPAN SANTUN, BAIK BUDI BAHASE kpd yg ckp baik an aq jerk.  n sewaktu dgn nye laa . n aq akn wt ikot keadaan means lau aq dtg umah owg aq cmne , kua aq cmne , an tesayang aq cmne, n bla bla laa . hehe

KESUKAAN SAYA : moto+kete . sbb aq leyh racing racing . haha . aq pntang tgok owg laju sikit dri aq , mzty aq nk lagi laju dri dieorg . haha . pelik ark ?? cara dress up ; aq suke tgok gaue gye owg, mule mule tudung, then bju , then beg pesyen baru n lame. then akn dtg aq akn try tok pakai selendang lak .. hahaha . n aq mmg suke gile teperap lam bilek . padahal tak wt pape pon , melengko je smpai kne bebel an ibu ayh aq . padan muke aku !!! 

IMPIAN SAYA : nk jd cm ayah aq . seorg tentera drt malaysia . p bkn prebet but pegawai dlm ape jua bidang yg ade lam tentera . itu yg aq impikan dri dulu sampai skg . n act impian aq , aq share an muhammad yusUf . kami ade minat same cam ayh aq . haha . so0 same same nk kejar impian masing masing !! doakan kejayaan KAMI yerk !!

SELESAI sudah t0k day ONE !! haha . act byk ag d0wh . p aq pike dah cuk0p sepuluh an .??? cuk0p cuk0p laa t0o yerk . lau bace nk k0men k0men jgk . silakan laa . di alu alu kan . n terimas pada sesiapa yg mmbace entry aq yg tak seberapa ny . hahaha . 

i l0ve u syg syg sume !!!

tentang SEPULUH :)

olla olla olla kamu kamu semua . hehe . assalamualikum kawan kawan . sehat ark ?? gile lame tak update blog ny . aduii . sian blog aq sunyi sepi saja . haha . act tta0 nk update ape kat  blog ny . bese laa . owg bawu blja cmne nk bikin blog yg boleh memuaskan hati semua yg meminati blog . ok laa .. act an aq ny suke sgt mghabiskan mase an mmbace blog owg . blog sndiri pon tak terupdate p sebok bace blog owg.  haha . bkn ape . suke tgok care2 yg best best tok update blog kite nnty . then leyh share share an blog owg len ye dak?? huhu . k aq ter'masuk' blog Kucing Merah Jambu , die kaka angkat kite yg kite syg . ade lak entry bout ten . then aq pon mnyebok laa mmbace ngn khusyuk n0o . haha . tgok cm best . p tak amek ag laa takot kaka marah . haha . then bawu tadi mnx izin at kaka nk share bout ten yg kaka aq wt t0o . dah dpt green light aq on tew0s laa blog aq . at least tade laa kosong sgt tiap tiap kli nk wt entry cz pnt d0k memike tta0 nk wt entry sal ape . owg nye entry laa jd mnge . haha . maaf kaka 

s0o, the ten things yg aq nk senaraikan lam blog2 aq ny adlh :

10 things about you ; DAY ONE
 
10 things you love ; DAY TWO 
 
10 things you hate ; DAY THREE
 
10 things you want to say to one person ; DAY FOUR
 
10 wishes ; DAY FIVE 
 
10 items you can't live without ; DAY SIX
 
10 important people ; DAY SEVEN
 
10 of your favourite songs ; DAY EIGHT
 
10 ways to win your heart ; DAY NINE
 
10 final words ; DAY TEN

haaa .. byk kan ?? act sepuluh je pon . p bile aq dah mule update t 1 tajuk t0o SEPULUH huraian yg aq kne wt . pnt w0o !! p act best . tade laa kosong blog aq ny an . hahaha . t0o kaka Kucing Merah Jambu tenz bg idea ny dri blog kaka sndiri . sllu sllu wt yg mnarik at bl0g kaka aow . sng cikit nk tmbh idea lam pale otak saya yg connection nya agk slow nyh .

keyh laa , nk tggu jam dinding tepat kol 12 cz tak sabar nk wt entry t0k day one nnty . wt awl awl sok tak sebok dah nk wt .. huhu .. saya SAYANG kamu sume !!

Sunday, 24 April 2011

dia bIUw saya LAa :)

k0wg sume ade pasangan sendiri kan ? cmt0o gak laa aq . k0wg ade aq p0n ade . huhu . lam f0n aq letak nme die bIUw . Lau jumpe aq pnggel die Aby KEPENG !~ haha . sbb biuw aq mmg kepeng p0n . then die balas art aq muncit . haha . 44 kali die sebut muncit , muncit bet0l aq d wt nye . act , aq b0san gilew mlm ny , aq tta0 nk st0ry sal ape selain ttg biuw aq , cz asik pike kan die , s0 st0ry b0ut die jela . haha . 

k2 . act lau k0wg tg0k face biuw mesti k0wg cakap " ya ampun ! muke die lembut jerk . mesti kepeibadian p0n lembut kan ?" hahaha ~ mmg ! act diew mmg lembut . lembut ade makne k0wt  haha . kan aby kan . biuw aq act 0wg nye tegas cm bapak aq . cume len nye die lebih memahami ape khendak aq . die tak penah kcewe kan aq . die sllu berusehe t0k wt aq eppy . YE !! aq eppy sejak bermula nye kehidupan aq ngn die . ! syg gile kt die cmne aq syg kat fmily . 

pertanyaan : biuw ny sape ?? 
jawapan : aish ! pnt laa jwb ! die biuw aq laa . die raja dlm hidup aq . aq bgge ngn die . ta0 nape ? cz die tak penah jemu layan pe'el aq yg pelik pelik ny , die 0wes berusehe t0k wt aq ketawe wlwp0n act die bkn kaki ketawe . die pemalu . die h0rmat kt fmily aq sampai kan fmily sayang gile kat die . byg kan ? b4 aq knl die , aq bwk laa mne mne laki p0n yg kpel ngn aq, lau tak maki hamun yg kua dri mulut 0wg tua aq , btg m0op laa yg kejar kpel kpel aq dulu . (lawak k0wt bile teringat balek) . hahahaha . pakat lari sume laki laki yg penah dtg umah dgn niat nk bkenalan ngn parents aq . haha . 

act, fmily aq tak suke aq kpel ngn 0wg yg ta tentu arh . means , aq kapel ngn mat rempit kew, mat lepak kew, mat kaki pisa0 cuk0r kew .. haha . jgn ingt pp0an je yg kaki cuk0 . laki p0n ta0 . n pada pendapat aq laki laa ag ramai tabiat mencuk0 duit duit pp0an . p miuw aq tak . lau aq gune uet aq t0k belikan 0w baya ape yg die 0w aq nk , t aq kene tepuk dahi ngn die . sian aq kan. die mmg cmt0o . alhamdulillah laa die bkn jenis camt0o . hehe . sayang sama kamu laa kepeng !! 

0k cite lak sal diri die . s0wg yg sangat manje .. p ngn aq jelah .. ngn 0wg len x keyh ! n bkn jenis 0wg yg peramah p die jenis 0wg yg pandai bertanye . myb laa.  t0o dari pengalaman yg aq teng0k ttg die . lau jumpe family aq , baek gile k0wt , p bile kite0wg dah kua pada rumah . die laa 0wg yg sgt sgt manje lam dunia yg penah aq knl . hahaha . sweet k0wt . mnje laa . aduii . ssh nk terang kan manje yg cmne p mmg manje laa citenye . aq suke bile kemanjaan die teserlah . perasaan t0k membelai die berlaku dgn sndiri nya . upss . harap tak slh phm yee kamu kamu . maksud belai disini adalah , belai die dgn pckapan n sentuhan d tgn sahaja . cz die mmg suke gile pgg tgn aq tnpe lepas . n tabiat kami lam kete , die teramat suke tarikk pp aq . aduui . sakit a0w . laki an , bese laa . hahaha .. die sgt tegas ngn sesuatu keputusan yg die wt . lau die kat A , maka A laa jwb nye . tak leyh nk ubh ubh . agk agk nk tg0k die m0ody , berani uabh laa . huhu . tak kesah laa yunk kan , jnji eppy ekh .

huhu . kami sgt akrab n manje gile gile . alhamdulillah hubungan kite0wg bermula pada tarikh 251109 berkekalan hingga ke hari ini . mudah mudahan kekal laa hgga ke akhir hyt . percye laa kate kate aq . aq tak penah seserius ini utk mnjalinkan ssuatu hubungn . bkn mudah t0k lembut kan hati die bile kemarahan die mel0njak . p die fhm siapa aq . die tak penah marah aq tanpe sbb . die 0wg yg paling memahami aq selain 0wg tua aku . 

kamu kamu  juga PERCAYA laa kata kata aq hari ini , act b4 ny p0n aq pnh nekad p cume aq , die n fmily aq saja tahu ape yg mmbuat kan aq nekad ttg die . aq nekad t0k berubah t0k jadi yg lebih baik dari sebelum ny , aq nekad t0k jadi yg lebih istimewa lam hidup die berbanding kpel kpel yg pnh sakkit kan die b4 ny . sedih bile dgr ttg hbungan die ngnex die dulu . p t0o hal dulu , lantak laa kan , n n0w cite aq an die . aq nekad tanak jd cm ex kpel die . aq tanak die 0wes sakit sbb byk pike kan aq . malah yg paling aq NEKAD ialah aq takkan pernah bagi sesiapa sentuh aq kecuali die cz aq tak kan pernah kahwin dgn sesiapa p0n kecuali Muhammad Yusuf Ahmad Muniran ~ sbb ? cume aq dan die saja tahu ape sbb  ye .

p/s : abby , ayg mnx maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki d ats semua kelakuan ayg yg tak berape baek kat aby , p prcaye laa syg , syg ayg cume t0k b . hnye b yg mampu wt ayg ceria mcm mane abby pnh ceria n warnai kehidupan ayg sebelum ny . ingt laa jnji jnji kite abby . ingt laa planning kite t0k mase depan . ingt laa jnji abby untuk menikahi ayg . ayg tggu abyy hingga akhir nyawa ayg . selamanya ayg serah kan jiwa raga ayg hanye utk abby . terima laa ayg seadanya . terimalah siapa ayg . ssungguh nya aby lebih memahami n mengenali siapa ayg yg sbenar nye . ayg syg aby mcm mane ayg sygkan Allah s.w.t n keluarga ayg . jnji ngn ayg abby takkan penah mungkir jnji abby n xkn pernah kecewe kan ayg . ayg percaye kan abby n terima siapa abby seadanya dlm hidup ayg ! I LOVE YOU SAYANG !

Doa KAn KEBAHAGIANN kami ye 

Sunday, 17 April 2011

about us ( myra , kyna )

ape yg kamu sume nk tawu ttg kami berdua ( myra n kyna ) .. kyna is my kl0n c0usin , 
dye laa kwn , die laa , kaka , die laa sgla nye cz cume dye saja kawan yg pling myra rpt kat rumah ni .
umah kami belakang belakang ja , bile bile mase saja leyh kua masuk , haha , best an die , sgt kelaka , muke nye yg bulat + pp yg tembum mmbuat kan ramai 0wg gile kan die . hahaha . temasuk laa saya . huhu . 
mcm mcm ragam kami bile kami berdua ku0 , ketawe bagai nk rak , 0wg ?? haha , peduli ape , itu kami , s0o hak kami laa nk wtpe p0n wlwp0n depan 0wg ramai , bhaha . kaki bejalan kami laa 0wg  nye + kaki click click . haha . pantang k0wt , ade p0rt cantek sikit click , pantang cantek n kiut miut click , pantang same click , alaa , sng cite sume nye laa , lau ade pluang jerk grnti click nye laa . haha .
erm sal ape ag ekh bile ngn Nenek ny , st0ry sal life kite0wg , haa , kat die laa myra share share , die p0n same , sal ape k0wg nk , belaja , pakwe , kawen , mak ayah , kawan , sume laa , mesti cite , WAJIB k0wt , haha , bese laa die pndai simpan rahsia saya . sayang laa kat SAKINAH .. 
 
ini laa kami bile bersame , tak penah lekang .
lihat laa gelagat kami keyh.. :))
 
kyna , ayah , myra

 ragam kami :)

 sweet kan kami :)
kami mmg x serupa tp kami same :) 
 
hahaha . t0o laa kami , kami sayang same same . myra syg kyna , kyna syg myra .
sape sayang kami , hahaha . rahsia laa kan kan :))
selami laa jiwe kami lau nk knl rpt sape kami sbnr nya . keyh 
daa daa 
:)) 

Monday, 4 April 2011

hAng0ut BesaMe TesayAng n adeQ adeQ nya :))


020411 tarikh best wa ckp lu , wah , hahahahaha ,
hang0ut with my dear Muhammad Yusuf Bin Ahmad Muniran .
padahal tak kemane p0n , g bukit tinggi jerk p0n , kan bie kan , 
ape yg paling best , saia kua ngn sume adeq permpuan die ,
Hawa , Husna and Fatini ,
lau leyh c yusuf nk angk0t sume FAMILY die t0k kua ngn kami berdua . huhu .
(tata0 laa ibu aby ta0 ke tak yg aby bawak adeq adeq die jumpe saia)
huhu . 

k n0w nk st0ry , 1st ly , aby dtg umah ngn adeq adeq die , ngn muke segan yg teramat saia wt cm tade pape jerk ,
(pdhal g dap0r saia ketawe tebahak bahak cz tak sangke saia dpt jumpe adeq adeq die yg cute miut t0o)
s0n0k k0wt , 
pat0o kan time kite0wg nk kua adeq die ckp at c aby ,
"abg , nape tangan kaka t0o kechik"
t0o yusuf yg agta0 saia , 
nk tegelak k0wt . nk wt cmne deq , kaka ny kuwus jerk , huhu , 
then kami p0n bert0lak , yg pelik t0o spanjang jln saia diam jerk lam kete , tta0 nk say what , haha , segan , 
yela , sllu nye lau kua kami due jerk , dlm kete t0o dah huha huha dah , p kly ny ade adeq adeq gurl lak , s0 mendiam kan diri jela , huhu , 
yg kesian t0o kn , adeq adeq gurl die t0o mudah telelap lam kete , cm saia laa , pntang kete bejalan , saia p0n bejalan d buai mmpi yg indah smbel kr00kh kr0okh lam kete , cm t0o laa adeq die , 
yg c aby lak , dah tawu adeq adeq die t0o sleep sleep , leyh lak aby wat lap time lalu kat seleko t0o , 
sian kan adeq adeq die lah , tesngg0k sengg0k bt0l kan p0sisi die0wg yg nk tetungging t0o , 
seb bek saia leyh tahan gelak , lau tak , hanc0r , 
(maaf adeq adeq , kenangan pling kaka takleyh lupekan )
hehe
then sampai laa kt JJ Bukit tinggi .
s0lat ape sume , g tempat wyg then beli tiket tg0k cite HOP ,
b4 tg0k kite0wg sume g mkn lu , sume mam nasi ayam ,
yg best nye , aby , hawa n fatini ,leyh lak lawan hirup sup , sape cpt die mng !!! hahaha
sian kt aby , kne abes kan air , siap ckp ,
"lau abg ms0k wyg , abg nk tut tut , jge kamu sume yerk " 
kite0wg gelak jela .
hahhaa 
lawak sungguh .
then , d0k tmpt masing msing , sume pndang skrin n t0nt0n ngn khusyuk nye , huhuhu .
best kenangan ng adeq adeq die , s0n0k k0wt .
huhu , pt0o balekkk , 
sempat mkn kt umah saia c0z telampau lapa . huhu 

ape p0n , tenz eppy eppy ngn kaka adeq , adeq mase kite hang0ut lagi keyh 
luv u adeq adeq , luv u bie :))

Tuesday, 29 March 2011

MENUNGGU KEPULANGAN YG TERSAYANG MUHAMMAD YUSUF BIN AHMAD MUNIRAN

hehe , gilew heppy weii , awini 300311 awi rabu . s0k khamis . 310311 . 
die bet0lak dr Kelantan pd es0k malam . n menunggu nye sampai stesen bas Klang pd Jam 6 .
sampai Kuala Selangor bile lak , aishh , lame ny , pat laa balek b 0ii . 
sgt sgt merindui kamu ny , aishh , 
t b balek ayg nk pel0k b kepeng kuat kuat , pt0o ayg nanes then b lapkan air mate ayg , 
wahh , sweet gt0o , hehe ..
ayg tggu b balek ta0 , pat balek ta0 yunk .
ily , imy lahh kat kamu 
:))



merindui wajah kamu syg :))
as - Salam n gudmunink :))

haha .. 
nk cite ape ekh , idea idea , dtg lah kpd ku yg sewel ny . haha .
0hh , lupe , awini bpe hb ekh ? jp jp nk tg0k , ermm , 300311 .
cute kan trikh nye , leyh wt trikh wedding next year ny , haha ( sewel ) ,
juz nk agta0 awini tugas yg mmbert kan diri ku ialah , buah kueh ngn my m0m sebanyak 200o biji kueh , fr0zen nye pasal laa ny , lau tak awiny leyh lilek lilek lam bilek smbel bunyi krookkhh krookkhh .. sleep laa . hahaha . pent w0o wt kueh byk byk ny , pth inggang gue ny hah , ayy00ii ,
huh !
tape tape jnji saia dpt k0misyen fr0m my m0m , haha ( pdn muke ibu ) werkk . hehe .
ohh ibu , cept lahh sedia kn bhn bhn nya , tak sab0 sab0 nk men tepun n keledek ny , huhu .
sape nk j0in j0in men tep0ng , sila hubungi saia d 999 . 
haha .
j0m mulekan kerja menguli tepung . 
dadada ~
:))

Friday, 25 March 2011

.. lebiu Muhammad Yusuf ..

c0me , saia st0ry ttg si dia yg berjaya menambat hati saia . wahh . haha .
name dak kepeng ny Muhammad Yusuf bin Ahmad Muniran (jawa kan) . hehe . stay kt kg. sg. Leman at Sekinchan (saia kt tg.karang jerk) .. hehe . 
lau nk tawu dye ny kpeng ta0 , saia laa ckp , 0wg len yg teng0k tta0 laa kan , haa , sellu jht kat dye , p dye 0k jerk , cz sudah knl karenah saia yg pelik bin ajaib ny . haha . syg die w0o , tmbah lak die stdy kt Kelantan , wahh , mmg teramat amat lah rindu nye . huhu . 
cmne knl ekh ? ahah . cre nye melalui Myspace . lawak kan , time t0o femes ngn myspace , fb ke ape ke tak layan cz tak rety , pdhal mnde t0o dah femes dlu dah . hahaha . then knl laa lam myspace , tta0 lak dye ny 1 skull ngn saia . haha , (kpel lagi ngn dak sk0la) :P
mcg punye mcg then kpel , smpai laa skg , mcm mcm yg saia tawu ttg die , mcm t0o jgk die. yg best nye fmly saia dah knl die , siap syg kat die lagi ta0 . tmbh lak ibu saia , sllu sgt mcg us0p , bile saia tnye ibu t ibu jwb " eh , mane ade " .. haha lawak kan . huhu . 
pdhal da ta0 da ibu mcg ape ngn us0p . haha . die , pendiam tp tegas , sgt sgt peduli ttg life saia , stdy saia , kesihatan saia dan mcm mcm laah , (dah ade ciri ciri suami kan) :P . haha .
n mcm mcm ag yg saia ngn die kngsi bile kami bertemu 0w tak . syg kan die sgt sgt , die jgk dah ubh saia t0k jd yg lebih baek . alhmdulillah :))
apep0n b ,ayg syg kan b ta0 , lebiu b ketat ketat 

c die ketike click click :))

mcm mcm kan ragam die ketike click click ..
hehe :))

cerita kali ini ...

1216 am , waktu pagi yg bertarikh 260311 adlh wktu yg amt amt b0san , jd saia p0n mule kan karangn bm saia yg merapek ny yerk . haha . nk cite ape yerk ?? idea pliss .. haha .
ok lah , saia nk cite sal hubby saia MUHAMMAD YUSUF dan pasangan gay nye ialah NEO BLACK a.k.a AMIN . mesti k0wg pelik kan asl saia pggel d0wg psngan gay ..
haha . kerana mereka mmg gay terbesar kt UITM MACHANG !! haha .
(guwa0 syg ku)
haha . tade laa , jgn pecaye ta0 , act d0wg ny kawan karib di uitm , rapat laa jgk , sjk knl amin ny , hubby saia suke share share cite ngn c amin ny .
jd amin ny ta0 laa sal saia n ape ape yg berkaitan ngn yusuf . haha .
pling best ialah , bile time kite0wg tep0n tep0n ,s0we amin mesti ade ,WAJIB ! haha . 
tht y d0wg gay . mne mne pegi mesti besame laa , kecuali lau ade hal sndiri . myb laa . men ckp je ny p0n . haha . ape ape p0n , t0o amin , tl0ng jge hubby aq lekl0k , ok :))

ketike mereka bersame :)

hah . ny laa ragam d0wg lau besame , nmpak ta betape gay nye d0wg ny . hahaha .
apep0n saia ttp syg kamu laa , terutama skli MUHAMMAD YUSUF !
lebiu bie !!!

Cerite ttg ket0t Cerite ttg ket0t :))



As-salam semua J 

cmne saya nk mulekan yerk , saia ny budk baru lam blog , s0 sape sape yg tg0k bl0g saia ny , bantu bantu laa saia t0k update bl0g saia ny t0k jd lebih menarik lagi .
Huhu , k n0w saia st0ry ttg saia lak ,
S0wg anak gadis yg berusia 19 thun skg ny yg bernama NUR AZMIRA BINTI AZHAR yg di lahirakan di Hospital Besar Sri Aman Kuching , Sarawak , ank tunggl pd ibu ayah saia iaitu pada makcik mashitah n pakcik azhar , se0wg yg  periang , kuat ciwek , kuat ng0mel ,n kuat kuat ! haha ! manje ? t0o yg 0wes 0wg 0wg sekeliling say kt say , terutama 0wg yg  kate saia manje , saya sayang , ade kew dy kate saia cm dak techik ? haha . bese laa ank tunggal l0rh yunk oii . haha . erm , tta0 nak say ape lagi laa , huhu , t saia wt karangan lagi ttg cerite saia (ket0t) ny keyh J
Luv u all dear !

Thursday, 24 March 2011

sweet c0uple kaka Chocholate Puteh & abg Firdaus Jaafar :))



ini die my sweet sibiling kaka n abg eyratyra & fj (in relationship ta0) haha .. 
ok st0ry b0ut my kaka yg sgt cantk in cute ny , 0wg pggel tyra , sgt chumell kan , saia sgt jeles ngn kecantikan yg ade ngn my kaka ny , ase nk curik jerk ! haha ! dah laa cantek , mak aii tembam nye t0o saia tta0 nk cakap laa , mcm garlfield waa ckp sama lu  , pujaan sume jejaka di malaysia ta0 . tp dah jd milik kekal sama abg FJ :) 
knl ngn kaka sejak kechik , die my 1st kaka angkat cz dri kechik ibu saia jge kaka , hehe . 
kechik kechik kite0wg g skula same same , mkn same same , men same same, merajuk same same , sume nye same same ta0 . sng cite mase kechik kechik ape yg saia wt mesti ade kaka saia yg cute miut ny . n0w kaka dah besa , dah ade buah hati dah p0n , buah hati nye bername FIRDAUS JAAFAR . tg0k laa picca yg ade t0o , cumell sgt kan , mcm lam tajuk p0gem kat astr0 , SERASI BERSAME !!!! haha :)
ade st0ry laa sal kaka n abg ny cmne kaka leyh syg same abg , begitu juga cmne abg syg sama kaka p taakleyh agta0 , secret , haha , sape yg tawu st0ry d0wg sah k0wg abeskan k0tak tisu 1 d0zen , haha , n ape yg saia tawu ,  semalam saia dgr kaka ng0mel dalm keadaan yg sgt marah ! haha ! klu sape dgr , k0wg akn ckp , kaka saia ny bukn marah , tp membebel , n bebelan nye sgt chumell , kan kan . haha . 
sebab nya ?? sbb nya secret jgk , haha , 
k lah , h0pe kaka n abg 0wes eppy , kaka ingt ta0 , abg FJ kate kate 5 ta0n , s0 kite ttuunngguu !!!! hahha
luv u sayang !!
:))